INTERCOM

Intercomsystemen

Een intercomsysteem maakt het mogelijk om op afstand met elkaar te communiceren via een spreek- luisterverbinding en/ of een beeldverbinding. Een intercomsysteem maakt een belangrijk deel uit van de beveiliging van een gebouw. U kunt immers van afstand horen en/of zien wie er voor de deur staat. Een intercomsysteem kent veel verschillende toepassings- gebieden.

Kantoorgebouw

Bij kantoorgebouwen en grote gebouwen of kantoorverzamelpanden biedt een intercom- systeem uitkomst. De toezicht op wie er binnen komt kan op deze manier gewaarborgd worden. Bij de ingang kan er een keuze gemaakt worden voor het bedrijf dat men wil bezoeken. Ook bedrijfsgebouwen met het kantoor aan de achterkant, de receptie op een andere etage en woonhuizen met kantoor of praktijk aan huis kunnen op deze manier bezoekers een warm welkom heten.

Flats en appartementencomplexen

Intercomsystemen worden veel toegepast in flats en appartementencomplexen, waar de bewoners door de omvang van het gebouw niet kunnen zien wie er beneden aanbelt. Elke bewoner kan individueel, door middel van een druk op de knop, benaderd worden. Aan de binnenkant kan individueel gehoord en/of gezien worden wie de bezoeker is en de keuze gemaakt worden of de bezoeker naar binnen mag of niet. Een intercomsysteem vermindert ook het vandalisme binnen een gebouw.

Levensloopbestendig wonen

Er is tegenwoordig een toenemende behoefte aan zorgoplossingen om op hogere leeftijd in de woning te kunnen blijven wonen. Het zogenoemde ‚levensloopbestendig wonen. Een intercomsysteem draagt niet alleen bij aan de veiligheid in eigen huis, maar zorgt ook voor een stuk gemak.

Gebruiksmogelijkheden

Een intercomsysteem kan worden gecombineerd met een toegangscontrole. Door gebruik van bijvoorbeeld een digitale sleutel en een elektronische deurdranger wordt de deur automatisch geopend. Hierdoor is eventueel een aanwezigheidsregistratie mogelijk. Tevens is ideaal voor rolstoel- behoevende mensen of ouderen met een scootmobiel.

 
Intercom

Ja ik heb interesse in intercomsystemen


Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op