KLEINE BLUSMIDDELEN

BLUSMIDDELEN

Blustoestellen en brandslanghaspels dienen conform NEN 2559, NEN-EN 671-3 en NEN 2659 jaarlijks onderhouden en gecontroleerd te worden op veiligheid en inzetbaarheid.

Draagbare blustoestellen

Controle van borgpen en indicatievoorzieningen, controle van drukmeters, inspectie van het uiterlijk van het blustoestel, het wegen van het blustoestel, controle van de slang en het spuitstuk, controle van de bedieningsinstructies, het openen van het blustoestel en inspecteren van het blusmiddel en gaspatroon (alleen bij blussers met inwendig gaspatroon), controle van alle onderdelen op werking en bruikbaarheid, controle van het bedieningsmechanisme, het vervangen van relevante O-ringen, sluitringen en slangmembranen, opnieuw assembleren van het blustoestel, het invullen en opnieuw plaatsen van het geldig onderhoudsetiket. Naast deze jaarlijkse werkzaamheden dienen er ook nog conform dezelfde NEN 2559 / EN-3 normen aanvullende werkzaamheden en controles te worden uitgevoerd bij 5, 10 en 15 jaar. Het zogenaamde uitgebreid onderhoud en revisie. Zodra de blusser zijn 20e levensjaar bereikt heeft mag de blusser niet meer goedgekeurd worden en dient deze afgevoerd en op een deskundige manier onklaar gemaakt te worden.

Veilig & verplicht

Het op de juiste manier periodiek onderhouden van blusmiddelen is niet vrijblijvend. De nieuwe onderhoudsnorm NEN2559 voorziet per 1 september 2001 in een strikte procedure voor dit onderhoud. Onderhoud volgens NEN2559 wordt geëist door de Arbowet en de Wet Milieubeheer. Bovendien eisen ook verzekeringsmaatschappijen en overheidsdiensten periodiek onderhoud van blusapparatuur volgens deze norm. Tekortkomingen kunnen bij controles van diverse instanties of bij noodsituaties leiden tot hoge boetes of zelfs bedrijfssluitingen

Wat zijn uw mogelijkheden?

NL Safety B.V. komt op uw verzoek kosteloos en geheel vrijblijvend bij u langs om uw situatie te beoordelen, u krijgt dan een duidelijk overzicht over de huidige staat van de blusmiddelen. Tevens bekijken we de staat van de eventueel aanwezige noodverlichting. Wij bekijken de mogelijkheden graag vrijblijvend voor u. Bel ons of vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op.

 
Kleine Blusmiddelen

Ja ik heb interesse in blusmiddelen


Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op