Brandkasten en Kluizen

Kluizen zijn er in vele soorten, typen, maten en prijsklassen. Het is dus zaak dat u, voordat u tot kopen overgaat, een aantal zaken goed op een rijtje zet en een aantal vragen met betrekking tot uw persoonlijke situatie beantwoordt. Vragen die een antwoord geven op aspecten zoals wat u in de kluis gaat bewaren, waartegen u uw eigendommen wilt beschermen en wat de beste plaats is om de kluis neer te zetten of in te bouwen. Deze pagina is een handig hulpmiddel bij de keuze van de juiste kluis voor uw situatie.

Drie soorten kluizen: kies de juiste!

Een safe kiest u niet zomaar. Het is belangrijk, dat de safe die u aanschaft de meest geschikte is voor uw situatie. Dat hoeft niet altijd de zwaarste te zijn. Met name de mate van brand- en inbraakwering zijn belangrijk bij de keuze van uw safe.

Er bestaan drie soorten kluizen. Kluizen die beschermen tegen diefstal en/of ongewenste nieuwsgierigheid (braakwerende kluizen), tegen hitte (brandwerende kluizen en safes) en tegen beiden (braak- en brandwerende kluizen).

Wat is een brandwerende safe?

De brandwerende kasten worden volgens de zwaarste normen getest, namelijk de VDMA (Duitsland) en UL (Amerika). Wat houden deze testen in? Een safe wordt 1 of 2 uur blootgesteld aan een temperatuur van rond de 1000C. Hierna volgt een valtest van ca. 9 meter, om een val van een etage na te bootsen. Gedurende de gehele procedure, inclusief een natuurlijke afkoeling tot wel 12 uur, mag de temperatuur in de safe niet boven de genoemde 170C voor documentensafes en boven de 50C voor datasafes komen.

Getest volgens de zwaarste normen.

Papier ontvlamt bij 170C en magnetische informatiedragers verliezen al bij 50C de data. Wij bieden twee soorten brandwerende safes aan: de documentensafes voor papier en de datasafes voor magnetische informatiedragers.

Wat is indicatie waardeberging

Bij inbraakwerende kasten is de hoogte van de indicatie waardeberging van belang. Dit bedrag geeft aan hoeveel geld u aan contanten veilig in uw brandkast kunt opbergen. Des hoger het bedrag, des inbraakwerender uw safe.

De indicatie waardeberging wordt bepaald door de onafhankelijke Stichting Kwaliteitsbeoordeling Brandkasten (SKB) en wordt door verzekeraars als richtlijn gebruikt. Wij raden u aan altijd met uw verzekeringsmaatschappij te overleggen in hoeverre het geld dat u in uw safe bewaart verzekerd is.

De indicatie waardeberging in de prijslijst geldt voor de standaarduitvoering van een safe, die zich bevindt in een onbewoond, onbewaakt en niet beveiligd pand, binnen de bebouwde kom. U kunt die indicatie waardeberging verhogen als uw omstandigheden gunstiger zijn of verlagen als deze minder gunstig zijn.

Alle safes tot een gewicht van 1000 kg dienen in ieder geval op een deugdelijke wijze verankerd te worden.

Ja ik heb interesse in brandkasten en kluizen

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op

Naam *

E-mail*

Telefoonnummer *

Bel mijE-mail mij

Direct contact?

Bel onderstaand nummer, en wij helpen u direct:

+31(0)88 02 02 825